Βρες εδώ χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την Υπηρεσία Fiber to the Home
Συχνές ερωτήσεις
 1. Τι είναι το Fiber to the Home;

  Το Fiber to the Home (FTTH) είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις καλωδιακές συνδέσεις.

  Καλώδιο οπτικής ίνας φτάνει μέχρι και το χώρο σου, επιτρέποντας ασύλληπτες ταχύτητες πρόσβασης στο internet και επικοινωνία και ψυχαγωγία με αδιάλειπτη λειτουργία.

  Το FTTH μπορεί δυνητικά να αναβαθμιστεί σε ταχύτητες 1 Gbps ή και περισσότερο, καλύπτοντας τις μελλοντικές ανάγκες για ταχύτερο internet. 

 2. Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης μέσω Fiber to the Home στην περιοχή μου;

  Για να ελέγξεις αν υπάρχει κάλυψη στην περιοχή σου μπορείς να:

  • Καλέσεις στο 13831 (0,2500€/κλήση, από σταθερό Nova).
  •  Επισκεφθείς το κοντινότερο κατάστημα Nova.

 3. Τι εργασίες χρειάζεται να γίνουν στο κτίριο & το χώρο μου;

  Για να πραγματοποιηθεί η διασύνδεση του κτιρίου με το Δίκτυο Οπτικών Ινών, οι τεχνικοί του δικτύου εγκαθιστούν στο κτίριο έναν νέο Κατανεμητή με τον οποίο συνδέεται η οπτική ίνα.

  Στη συνέχεια πραγματοποιούν όδευση της οπτικής ίνας από τον Κατανεμητή μέχρι όλους τους ορόφους του κτιρίου. Επομένως ανεξάρτητα αν θα γίνει σύνδεση FTTH μόνο σε ένα διαμέρισμα, οι τεχνικοί του δικτύου εγκαθιστούν υποδομή οπτικών ινών σε όλο το κτίριο για μελλοντική χρήση.

  Τέλος, μόλις ολοκληρωθούν οι παραπάνω εργασίες, γίνεται επικοινωνία από τεχνικό Nova για τον προγραμματισμό ραντεβού εγκατάστασης και ενεργοποίησης FTTH στο χώρο σου. Ο τεχνικός Nova:

  • Θα πραγματοποιήσει όδευση της οπτικής ίνας μέχρι και το χώρο σου.
  • Θα εγκαταστήσει ειδική πρίζα internet και τηλεφωνίας για την σύνδεση της οπτικής ίνας.
  • Θα τοποθετήσει και συνδέσει τον ειδικό τερματικό εξοπλισμό (Router) που παρέχεται από τη Nova για την σύνδεση FTTH.
  • Θα πραγματοποιήσει ενεργοποίηση της σύνδεσης και επίδειξη ορθής λειτουργίας της υπηρεσίας.

 4. Τι εγκρίσεις χρειάζονται για να συνδεθεί το κτίριο με το Δίκτυο Οπτικών Ινών;

  Σε κάθε περίπτωση νέου αιτήματος διασύνδεσης κτιρίου με το Δίκτυο Οπτικών Ινών, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί Επιθεώρηση από τεχνικό συνεργείο του διαχειριστή δικτύου οπτικών ινών στην περιοχή ώστε να γίνουν:

  • Μελέτη για τον τρόπο διασύνδεσης του κτιρίου με το δίκτυο οπτικών ινών.
  • Ενημέρωση του Διαχειριστή/Ιδιοκτήτη του κτιρίου, για τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν.
  • Παροχή έγκρισης από τον Διαχειριστή/Ιδιοκτήτη του κτιρίου, για την εκτέλεση των εργασιών.

  Για να προχωρήσουν οι εργασίες διασύνδεσης ο Διαχειριστής ή ο Εκπρόσωπος της Γενικής Συνέλευσης Συνιδιοκτητών του κτιρίου (σε περίπτωση Πολυκατοικίας) ή ο Ιδιοκτήτης του κτιρίου (σε περίπτωση Μονοκατοικίας) θα χρειαστεί να δώσει έγκριση, υπογράφοντας τη Δήλωση που θα του προσκομίσει ο Μηχανικός του τεχνικού συνεργείου.

  Επομένως είναι πολύ σημαντικό να είναι ενήμερος για όλη τη διαδικασία ο Διαχειριστής του κτιρίου (σε περίπτωση Πολυκατοικίας) ή Ιδιοκτήτης του κτιρίου (σε περίπτωση Μονοκατοικίας).

  Στο παρακάτω έντυπο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία παροχής έγκρισης εργασιών διασύνδεσης με το Δίκτυο Οπτικών Ινών.

  Παροχή έγκρισης εργασιών διασύνδεσης κτιρίου με το Δίκτυο Οπτικών Ινών

 5. Πόσο καιρό χρειάζεται για να γίνει η σύνδεση;

  Ο απαιτούμενος χρόνος που μεσολαβεί για την ενεργοποίηση της σύνδεσης FTTH εξαρτάται από την κατάσταση διασύνδεσης του κτιρίου:

  • Αν το κτίριο είναι ήδη συνδεδεμένο με το Δίκτυο Οπτικών Ινών, τότε απαιτούνται έως 20 εργάσιμες ημέρες για την ενεργοποίησης της γραμμής.
  • Αν χρειάζεται να γίνουν εργασίες διασύνδεσης του κτιρίου με το Δίκτυο Οπτικών Ινών (Επιθεώρηση κτιρίου & Κατασκευή Οπτικής Υποδομής), τότε απαιτούνται έως και 30 εργάσιμες ημέρες για την ενεργοποίηση της γραμμής.