5G
Επιστροφή σε Δελτία Τύπου
People

ΕΤΑΙΡΙΚΑ | 13.03.2023. 15:00:00

H Nova συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισότιμου εργασιακού περιβάλλοντος

Η Nova μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ως μια από τις πρώτες εταιρείες που υπέγραψε την Χάρτα Διαφορετικότητας, συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία ενός ισότιμου περιβάλλοντος μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα «NOVA WOMEN». 

Το πρόγραμμα «NOVA WOMEN», που ξεκίνησε το 2021, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που εστιάζουν σε σημαντικές στιγμές των γυναικών  με πυλώνες όπως ενδυνάμωση, οικογένεια, ευεξία.

Ενδυνάμωση:

 • Advancing Women Leaders, ολοκληρωμένα προγράμματα για εκπαίδευση σε δεξιότητες ηγεσίας
 • Reverse Mentoring powered by NOVA Women με 1-on-1 συζητήσεις, για ευρύτερη κατανόηση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως για παράδειγμα την διαφορετικότητα και τις ποικίλες οπτικές στις διαφορετικές γενεές.
 • ''WomeNspire series'' ομιλίες από γυναίκες που έχουν διακριθεί για τα επιτεύγματα τους
 • Συνεργασία με το  WOMEN ON TOP για την υλοποίηση σεμιναρίων βιωματικού χαρακτήρα 

Μητρότητα:

Για τη στήριξη της μητρότητας και την προστασία της οικογένειας, η εταιρεία παρέχει:

 • Επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού 140 ευρώ μηνιαίως  για κάθε παιδί μέχρι να ενταχθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
 • Επιπρόσθετες 5 ημέρες άδειας σε μέλλουσες μητέρες, επιπλέον της ισχύουσας νομοθεσίας
 • Επέκταση του μειωμένου ωραρίου εργασίας  κατά τρεις μήνες, επιπλέον της ισχύουσας νομοθεσίας , για όποιο γονέα κάνει χρήση της άδειας φροντίδας τέκνου
 • Πλήρη ευελιξία τηλεργασίας στους νέους γονείς για τις σημαντικές στιγμές των παιδιών τους (μέχρι την ηλικία των 6 ετών) 

Ευεξία:

 • 24/7 Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης & ευεξίας, για τη στήριξη των γυναικών και των οικογενειών τους
 • Πρόσθετες  εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, μέσω του ομαδικού προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Wellbeing προγράμματα με πολλαπλές δραστηριότητες εντός και εκτός της εταιρείας

Δράσεις στην κοινωνία:

Η NOVA συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Women in Tech» με στόχο να δημιουργεί ευκαιρίες για τη νέα γενιά σε επαγγέλματα του τομέα STEM και να ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση της γυναίκας στον χώρο της τεχνολογίας.

 • Έχοντας ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα  «Women in Tech» προσφέροντας σε απόφοιτες ή τελειόφοιτες φοιτήτριες πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών, πλήρως αμειβόμενη πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών
 • Μέσα από την πρακτική, οι συμμετέχουσες συνεργάζονται με καταξιωμένα στελέχη της NOVA από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, λαμβάνοντας μέρος  σε πραγματικά έργα και αποκτούν πολύτιμη εμπειρία.

«Είναι σημαντικές οι πρωτοβουλίες της NOVA για την έμφυλη ισότητα, καθώς εστιάζουν τόσο στην ενδυνάμωση των ίδιων των γυναικών όσο και στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού περιβάλλοντος. Με κάθε βήμα που κάνουμε, ως άτομα, εταιρείες, χώρες, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της συμπερίληψης, αλλά βλέπουμε ακόμα πιο καθαρά και την απόσταση που μένει να καλύψουμε», δήλωσε η Στέλλα Κάσδαγλη συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top.

Ο Γεράσιμος Καρμίρης Chief Human Resources Officer της Nova ανέφερε:  «Στη ΝΟVA αυτό που μας ξεχωρίζει είναι αυτό που μας ενώνει! Μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα “NOVA WOMEN” δημιουργούμε ένα σύγχρονο περιβάλλον, απαλλαγμένο από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Με συνέπεια και πράξεις αναζητούμε κάθε ευκαιρία που υποστηρίζει τη στρατηγική μας δέσμευση για ίσες ευκαιρίες σε όλους. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023 καλωσορίζουμε τις νέες πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης σε συνεργασία με τoν οργανισμό WOMEN ON TOP, συνεχίζοντας να δημιουργούμε αξία τόσο στο εσωτερικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνία μας.»