5G
Επιστροφή σε Δελτία Τύπου
People

ΕΤΑΙΡΙΚΑ | 15.03.2021. 22:00:00

Η United Group επιλέγει τη Nokia για να υποστηρίξει το λανσάρισμα του δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

  • Ο Όμιλος θα διαθέσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ στα επόμενα πέντε χρόνια, για να διασφαλίσει ταχύτερες και πιο αξιόπιστες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε υφιστάμενες και μελλοντικές αγορές
  • Το δίκτυο θα επιτρέψει στον Όμιλο να προσφέρει νέες, υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες 10Gbps σε εκατομμύρια χρήστες

Η United Group, ο κορυφαίος φορέας τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρία της Forthnet, ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε τη Nokia για την υποστήριξη του λανσαρίσματος του δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα προσφέρει νέες υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες 10Gbps σε εκατομμύρια νέους οικιακούς και εταιρικούς χρήστες.

Η United Group, με έδρα στην Ολλανδία – στο δυναμικό της οποίας ανήκουν πάροχοι  τηλεπικοινωνιών, όπως η Telemach, η Vivacom, η SBB και η Nova – δήλωσε ότι αναμένει να διαθέσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ στο διάστημα των επόμενων πέντε ετών, προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών της σε νέες περιοχές και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα δίκτυά της με υποδομές που υποστηρίζουν ταχύτητα 10Gbps, βασισμένες σε τεχνολογία XGS-PON.

Η Nokia θα παρέχει επίσης εξοπλισμό με δυνατότητες ασύρματου δικτύου πλέγματος (mesh network), που αναβαθμίζει την οικιακή εμπειρία ίντερνετ, όπως, για παράδειγμα, την εργασία από το σπίτι, το gaming, τη διαδικτυακή τηλεόραση, το βίντεο streaming και την ταυτόχρονη λήψη περιεχομένου σε διάφορες συσκευές. Άλλα χαρακτηριστικά επιτρέπουν την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των οικιακών δικτύων και την περαιτέρω βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων Wi-Fi σε επίπεδο δικτύου.

Ο Željko Batistić United Group Vice President Technology, δήλωσε: «Ως ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών της περιοχής, που εξυπηρετεί μια αγορά 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, η United Group έχει δεσμευτεί να επενδύει στην πιο προηγμένη τεχνολογία, προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα και τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες, καθώς και την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη».

Ο Batistić πρόσθεσε ακόμα: «Επίσης, βοηθάμε στη διασφάλιση του ψηφιακού μέλλοντος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εξασφαλίζοντας ότι το νέας γενιάς δίκτυό  μας – ήδη το μεγαλύτερο στην περιοχή – είναι έτοιμο να υποστηρίξει τις μελλοντικές ανάγκες των χρηστών μας, τόσο στο σπίτι όσο και στις επιχειρήσεις τους».

Η Sandy Motley, Nokia Vice President and General Manager of Fixed Networks Division, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την United Group σε αυτή τη νέα φάση ανάπτυξής της, ως ο προτιμώμενος πάροχος εξοπλισμού πρόσβασης σε οπτικά δίκτυα. Με τις λύσεις μας FTTH και Wi-Fi, είμαστε σε θέση να παρέχουμε αξιόπιστες υποδομές δικτύου υψηλής ταχύτητας, καθώς και μια απαράμιλλη οικιακή εμπειρία ασύρματου δικτύου, που θα καλύπτει τις ανάγκες των συνδρομητών της United Group τώρα και στο μέλλον».

Το ευρυζωνικό δίκτυο της United Group είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο της περιοχής, χάρις στις συνεχείς επενδύσεις. Μεταξύ άλλων, το δίκτυο στη Σλοβενία βραβεύτηκε πρόσφατα ως «Best in Test», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την ανεξάρτητη διεθνή εταιρία Umlaut. Η United Group δεσμεύεται να συνεχίσει τις επενδύσεις, προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση σε υφιστάμενες και μελλοντικές αγορές.

Με δραστηριότητα τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών όσο και στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, η πλατφόρμα της United Group συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε οχτώ χώρες και μετρά περίπου 11 εκατομμύρια χρήστες και 12.500 υπαλλήλους.