5G
Επιστροφή σε Δελτία Τύπου
People

ΕΤΑΙΡΙΚΑ | 11.08.2021. 06:00:00

Η United Group συνεργάζεται με τη Nokia για την αναβάθμιση του δικτύου κορμού κινητής τηλεφωνίας, ώστε να προσφέρει αξεπέραστη εμπειρία χρήστη

Η United Group, μητρική εταιρεία της Nova, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη συνεργασίας με τη Nokia για την αναβάθμιση του δικτύου κορμού κινητής τηλεφωνίας στο cloud, ενισχύοντας τόσο την ποιότητα, τη χωρητικότητα, όσο και την ασφάλεια, με στόχο να στηριχθεί η εισαγωγή ψηφιακών υπηρεσιών επόμενης γενιάς σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων νέων βελτιωμένων Υπηρεσιών 5G τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς πελάτες.

Μεταξύ άλλων προϊόντων του δικτύου κορμού, η Nokia παρέχει λογισμικό για τη διαχείριση κρίσιμων λειτουργιών δικτύου, προσφέροντας πλεονεκτήματα, όπως -υπερθετικές αυξήσεις στην ταχύτητα που βελτιώνει σε μέγιστο βαθμό την εμπειρία των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Χάρη στις αναβαθμίσεις της Nokia, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της United Group - Vivacom στη Βουλγαρία και Telemach στην Κροατία και τη Σλοβενία – θα είναι επίσης σε θέση να επιτυγχάνουν συνδεσιμότητα σε μεγάλη κλίμακα για τον αυξανόμενο αριθμό συσκευών που απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο, καθώς και εξαιρετικά αξιόπιστες διαδικτυακές συνδέσεις για την υποστήριξη εφαρμογών και υπηρεσιών που είναι κρίσιμες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σύγχρονης βιομηχανίας.

Οι αναβαθμίσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός πενταετούς προγράμματος ύψους άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ σε επενδύσεις στις οποίες προβαίνει η United Group, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην περιοχή, για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων τόσο της κινητής όσο και της σταθερής τηλεφωνίας, προκειμένου να προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα και προϊόντα και υπηρεσίες σε εκατομμύρια νέους και υφιστάμενους πελάτες.

Η United Group αναμένει ότι οι εξελίξεις στην συνδεσιμότητα της κινητής με ταχύτητες Gbps, οι υπηρεσίες με χαμηλή απόκριση, τα βελτιωμένα σχέδια δεδομένων και η σταθερή ασύρματη πρόσβαση να αποτελέσουν βασικούς παράγοντες για τα επόμενα χρόνια τόσο της ψηφιοποίησης όσο και της ανταγωνιστικότητας στις αγορές που εξυπηρετεί.

Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται ότι οι πάροχοι της United Group πληρούν άνετα όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας δικτύου σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιούνται.

Η συμφωνία διευρύνει τη σχέση μεταξύ της Nokia και της United Group αφού η ολλανδική εταιρεία νωρίτερα φέτος επέλεξε τη Nokia για να στηρίξει την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο θα είναι το πιο προηγμένο στην περιοχή.

Ο Αντιπρόεδρος της United Group Technology, Zeljko Batistić δήλωσε σχετικά: «Η ραγδαία αύξηση των συνδεδεμένων συσκευών και όλες οι ανάγκες που έχουν σήμερα οι χρήστες κινητών απαιτούν ένα ισχυρό ασύρματο δίκτυο που να μπορεί να μεταφέρει μεγάλο όγκο δεδομένων γρήγορα, με ασφάλεια και με πολύ χαμηλή απόκριση. Με τη στήριξη της Nokia οικοδομούμε το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο επικεντρώνεται στην ποιότητα, τις επιδόσεις και την καινοτομία προϊόντων. Οι επενδύσεις που πραγματοποιούμε, σε δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, θα διασφαλίσουν ότι οι χρήστες της United Group έχουν πάντα πρόσβαση σε ό,τι κορυφαίο έχει να προσφέρει ο κλάδος μας».

Ο Mikko Lavanti, Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής Κεντρικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Nokia, δήλωσε τα εξής: «Η Nokia είναι στην ευχάριστη θέση να στηρίξει περαιτέρω την ισχυρή θέση της United Group στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο της Nokia στην αγορά συνεχίζει να επιδεικνύει τη διορατικότητα, την αξιοπιστία και την καινοτομία της εταιρίας μας χρησιμοποιώντας πραγματικές δυνατότητες cloud και κεντρική ή κατανεμημένη ανάπτυξη. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στην United Group και στους πελάτες της ένα υψηλής απόδοσης δίκτυο».

Οι βασικές εφαρμογές της σύμπραξης θα είναι αρχικά διαθέσιμες για τα δίκτυα 3G, 4G και 5G της United Group στο cloud, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.