Συχνές ερωτήσεις Nova Satellite Συχνές ερωτήσεις Nova Satellite Συχνές ερωτήσεις Nova Satellite Συχνές ερωτήσεις Nova Satellite
Nova Εξυπηρέτηση Πελατών / Χρήσιμα

Συχνές ερωτήσεις Nova Satellite

Συχνές ερωτήσεις για τα προγράμματα Nova Satellite.
Συχνές ερωτήσεις
 1. Υπάρχει κάποια Πολιτική Ορθής Χρήσης σχετικά με την υπηρεσία Internet;

  Ισχύει Πολιτική Ορθής Χρήσης με ανώτατο όριο κίνησης δεδομένων 10GB/μήνα ή 20GB/μήνα (με απεριόριστη νυχτερινή χρήση 23:00- 07:00) εφόσον επιλεχθεί η συγκεκριμένη πρόσθετη υπηρεσία.

 2. Τι γίνεται όταν στο Internet ξεπεράσω τη μηνιαία κίνηση που δικαιούμαι, έχω κάποια χρέωση;

  Όχι, δεν θα έχεις την οποιαδήποτε πρόσθετη χρέωση ούτε διακόπτεται η υπηρεσία Internet. Σε περίπτωση που υπερβείς αυτό το όριο, περιορίζεται προσωρινά η ταχύτητα της σύνδεσής σου στο ανώτατο όριο των 256kbps upload & 128kbps download έως το τέλος του μηνιαίου κύκλου της υπηρεσίας σου. Στη συνέχεια, η ταχύτητα επανέρχεται αυτόματα στο ανώτατο όριο των 20Mbps download & 6Mbps upload.

 3. Η Πολιτική Ορθής Χρήσης αφορά τόσο το downloading όσο και το uploading;

  Ναι, η κίνηση που κάνεις αφορά τόσο στο downloading όσο και στο uploading.

 4. Χρειάζομαι τηλεφωνική γραμμή;

  Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι σου. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται μέσω επικοινωνίας με τον Δορυφόρο. Ειδικά για την υπηρεσία τηλεφωνίας μπορείς ακόμη και να μεταφέρεις στην υπηρεσία σου τον τηλεφωνικό αριθμό που ενδεχομένως ήδη έχεις.

 5. Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;

  Λαμβάνεις όλον τον εξοπλισμό με την αγορά της υπηρεσίας & οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν την εγκατάσταση της δορυφορικής κεραίας εξωτερικά αλλά και του εξοπλισμού μέσα στο σπίτι.

 6. Με ποιες υπηρεσίες μπορώ να εμπλουτίσω το πρόγραμμα μου;

  Πρόσθετες υπηρεσίες Internet, σε συνδυασμό με όλα τα προγράμματα Nova Satellite:

  • 20GB & απεριόριστη νυχτερινή χρήση με επιπλέον 10,00€/μήνα
  • Static IP με επιπλέον 9,42€/μήνα

  Πρόσθετες υπηρεσίες τηλεφωνίας, σε συνδυασμό με τα προγράμματα Nova 2 PLAY Sat & Nova 3 PLAY Sat:

  • Nova 12 Ώρες Κλήσεις προς Κινητά με επιπλέον 5,00€/μήνα
  • Nova Διεθνείς Κλήσεις με επιπλέον 7,41€/μήνα

  Πρόσθετες υπηρεσίες τηλεόρασης, σε συνδυασμό με τα προγράμματα Nova 3 PLAY Sat:

  • Κανάλια Novasports με επιπλέον 15,00€/μήνα
  • Κανάλια Novacinema με επιπλέον 10,00€/μήνα
  • Nova Multiview με επιπλέον 10,89€/μήνα
  • Nova Adult Pack με επιπλέον 10,99€/μήνα

 7. Γιατί υπάρχει Πολιτική Ορθής Χρήσης;

  Η Πολιτική Ορθής Χρήσης υπάρχει για να επιτρέπει την βέλτιστη χρήση του δορυφορικού φάσματος από όλους τους χρήστες. Εφαρμόζεται δηλαδή, για να αποτρέψει μια μικρή μειοψηφία χρηστών να προβούν σε μη αποδεκτή χρήση της υπηρεσίας που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στους υπόλοιπους χρήστες.

 8. Η τηλεφωνία μου επηρεάζεται από την Πολιτική Ορθής Χρήσης του δορυφορικού Internet;

  Όχι, η τηλεφωνία που παρέχεται με τα προγράμματα Nova 2 PLAY Sat & Nova 3 PLAY Sat δεν εμπίπτει στην Πολιτική Ορθής Χρήσης του δορυφορικού Internet.

 9. Ο προσφερόμενος όγκος δεδομένων είναι αρκετός;

  Για απλή οικιακή χρήση θα δεις και στην πράξη ότι θα καλύψει τις ανάγκες σου. Άλλωστε, κάνοντας και ορθή χρήση της υπηρεσίας, θα δεις ότι συνεχώς θα μπορείς να κάνεις από απλό browsing μέχρι και downloading. Ακόμη όμως και να ξεπεράσεις το όριο των GB, δε θα μείνεις ποτέ χωρίς υπηρεσία, απλά θα μειωθεί η ταχύτητά σου.

 10. Πόσο γρήγορο είναι το Internet μέσω δορυφόρου;

  To Internet που παρέχεται με τα προγράμματα Nova SAT 20, Nova 2 PLAY Sat και Nova 3 PLAY Sat είναι με ταχύτητες έως 20Mbps download & 6Mbps upload. Η υπηρεσία είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ταχύτητα πολύ κοντινή στα 20Mbps σε κάθε πελάτη. Βάσει εμπειρίας, το Internet μέσω δορυφόρου σε σχέση με το Internet μέσω σταθερού δικτύου παρέχει πολύ πιο κοντινές ταχύτητες της ονομαστικής («έως 20Mbps»). Ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές αυτή η απόκλιση είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς συνήθως με μια π.χ. ADSL σύνδεση η μέση πραγματική ταχύτητα που πιάνει ο χρήστης σε αυτές τις περιοχές δεν ξεπερνάει τα 4Mbps (από 24Mbps).

 11. Η υπηρεσία είναι σταθερή με κακές καιρικές συνθήκες;

  Παλαιότερα η ισχυρή βροχόπτωση αποτελούσε ένα εν δυνάμει σοβαρό εμπόδιο για την ανάπτυξη δορυφορικών υπηρεσιών. Σήμερα η υπηρεσία που απολαμβάνεις προσαρμόζεται αυτόματα στην εξασθένιση που προξενεί η βροχή στο ψηφιακό σήμα (ρυθμίζοντας κατάλληλα την ισχύ εκπομπής προς το δορυφόρο) ενώ με εφαρμογή προηγμένων τεχνικών κωδικοποίησης και διαμόρφωσης (ACM) ξεπερνά τα προβλήματα που προκαλούν οι ενδεχόμενες διαλείψεις στη μετάδοση. Το αποτέλεσμα είναι τα όποια προβλήματα να είναι πλέον πολύ σπάνια και να περιορίζονται μόνο στις περιπτώσεις πραγματικά πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, ενώ και ο χρόνος αποκατάστασής τους να είναι πολύ σύντομος.

 12. Πόσο είναι το "latency" (καθυστέρηση) σε μια δορυφορική μετάδοση δεδομένων;

  Οι γεωστατικοί δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη και σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων, περίπου, επάνω από τον ισημερινό. Τα δεδομένα που εκπέμπονται από ένα επίγειο σταθμό χρειάζονται περίπου 250 msec για να φτάσουν στο δορυφόρο και να επιστρέψουν στη γη (roundtrip time). Επίσης, τα πρωτόκολλα κωδικοποίησης και προς τις δύο κατευθύνσεις προσθέτουν άλλα 600 msec. Για να περιοριστεί η καθυστέρηση (latency) στη μεταφορά δεδομένων, η οποία θα είχε αρνητική επίδραση στην ταχύτητα του browsing, το modem που παρέχεται διαθέτει ειδικό λογισμικό Web acceleration και λειτουργία Performance Enhancing Proxy.

 13. Μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου εξοπλισμό;

  Ο εξοπλισμός που σoυ παρέχεται με την υπηρεσία είναι ειδικά σχεδιασμένος για να απολαμβάνεις αδιάλειπτα την υπηρεσία σου. Εάν χρησιμοποιηθεί άλλος εξοπλισμός δε θα μπορείς να έχεις πρόσβαση με ασφάλεια στα προγράμματα Nova SAT 20, Nova 2 PLAY Sat & Nova 3 PLAY Sat.

 14. Μπορώ να παίξω on line παιχνίδια;

  Δεν συστήνουμε να προχωρήσεις σε τέτοια χρήση της υπηρεσίας Internet γιατί πολύ σύντομα θα ενταχθείς στην πολιτική ορθής χρήσης και η ταχύτητα της σύνδεσής θα περιοριστεί. Οπωσδήποτε, δε συνιστάται για παιχνίδια τύπου «first-person shooter» εξαιτίας του σημαντικά μεγαλύτερου χρόνου απόκρισης (χρόνος ping περίπου 600 - 650 ms).