Nova Nova Nova Nova
σχετικά με εμάς

Κοινωνική Υπευθυνότητα

Η Nova θεωρεί τον ρόλο της ως υπεύθυνου εταίρου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής της στρατηγικής. Με αυτόν τον προσανατολισμό, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δράσεων για τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε σταθερή βάση και συχνά σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς και οργανισμούς, διαμορφώνουμε προγράμματα για την υποστήριξη διαφόρων αναγκών, εστιάζοντας στην παροχή υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην ανακούφιση εκείνων που έχουν ανάγκη καθώς και στο περιβάλλον.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πάρκα “τσέπης”

Πάρκα “τσέπης”

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υιοθέτησε την Πόλη σου», τον Σεπτέμβριο του 2021 ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία δύο πάρκων «τσέπης» στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον στρατηγικό πυλώνα και τον σχεδιασμό της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης αλλά και με στόχο να καταστήσουμε την Αθήνα πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη, έχουμε αναλάβει δράση στη γειτονιά της Γούβας και στα Άνω Πατήσια για να δημιουργήσουμε κάτι «φρέσκο» και νέο, κάτι που αλλάζει και δίνει πραγματικό νόημα στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε και φροντίζουμε.

Έτσι, οι κάτοικοι των περιοχών, θα μπορούν να επισκέπτονται και να απολαμβάνουν δύο ολοκαίνουργιους χώρους «πρασίνου» που ανακατασκευάστηκαν αποκλειστικά με τη χρήση βιώσιμων υλικών. Στα δύο πάρκα συνολικά, θα φιλοξενούνται 620 φυτά ενώ ο φωτισμός τους με στύλους φωτοβολταϊκών πάνελς εξασφαλίζει την ενεργειακή τους αυτονομία. Τα πάρκα «τσέπης» σηματοδοτούν την αυθεντική πρόθεση και τον σχεδιασμό της νέας Nova να επενδύσει στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παροχή υπηρεσιών

Παροχή υπηρεσιών

Παίζουμε σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να συνδέουμε τους ανθρώπους με εκείνους που έχουν σημασία για αυτούς και να τους κρατάμε ενήμερους για ό, τι έχει σημασία για αυτούς. Η ψηφιακή ένταξη είναι σημαντικό μέρος αυτού που κάνουμε. Χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία μας για να παρέχουμε στους ανθρώπους πρόσβαση σε καλύτερη επικοινωνία και πληροφόρηση αλλά και για την πραγματική ψυχαγωγία τους.

Η Nova υποστηρίζει παιδιά που μεγαλώνουν σε εθελοντικούς και κρατικούς οργανισμούς παιδικής φροντίδας - συμπεριλαμβανομένων παιδιατρικών νοσοκομείων - παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε συνολικά 18 οργανισμούς με περισσότερες από 30 δομές σε όλη την Ελλάδα, προσθέτοντας έτσι αξία στην καθημερινότητά τους με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για την ψυχαγωγία και την εκπαίδευσή τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποστήριξη αθλητών με αναπηρία

Υποστήριξη αθλητών με αναπηρία

Η Nova - μέσω των δραστηριοτήτων της στον τομέα των Media - είναι Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, το όργανο που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την προώθηση του Παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα, καθώς και για την επιλογή, συγκέντρωση και αποστολή των εθνικών μας ομάδων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η συνεργασία ξεκίνησε τον Ιούνιο του ’15, με στόχο την υποστήριξη και προώθηση αθλητών που δοκιμάζουν τα όριά τους, επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα και αποτελούν έμπνευση μέσω της δύναμης, της αφοσίωσης και του πάθους τους, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους. Η Nova αναδεικνύει τόσο τις προσπάθειες των αθλητών όσο και το έργο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, μέσω μιας σειράς ενεργειών προβολής. Αυτές περιλαμβάνουν εξειδικευμένο περιεχόμενο για τους αθλητές, φιλοξενία τους σε τηλεοπτικά στούντιο, δημιουργία ειδικής εκπομπής με τίτλο «Η Ώρα των Παραολυμπιονικών», καθώς και κάλυψη εκδηλώσεων και άλλων σημαντικών στιγμών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID -19

Υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID -19

Ανταποκρινόμενη στην πανδημία Covid-19, η Nova υλοποίησε και διατηρεί σε ισχύ μια σειρά πρωτοβουλιών και μέτρων τόσο για την υποστήριξη κρατικών φορέων όσο και των συνδρομητών της.

Συγκεκριμένα, προσφέρουμε δωρεάν όλες τις κλήσεις σε συγκεκριμένες γραμμές Δημόσιας Υγείας & Προστασίας των Καταναλωτών, ώστε το κοινό να λαμβάνει απρόσκοπτα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οδηγίες για την προστασία και θεραπεία του από τη νόσο, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, η Nova συμμετείχε στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσφέροντας προσαρμοσμένες υπηρεσίες στους συνδρομητές της κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Έτσι, ειδικές προσφορές είχαν διαμορφωθεί για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των πολιτών, της απομακρυσμένης εκπαίδευσης και εργασίας τους καθώς και της ψυχαγωγίας τους κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι. Επιπλέον, τα τηλεοπτικά κανάλια Novasports συνέβαλαν στην προώθηση της δημόσιας καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», μέσω διάσημων αθλητών και δημοσιογράφων.

Τέλος, με στόχο την ανταπόκρισή μας στις αυξημένες ανάγκες, η λίστα των Οργανισμών που υποστηρίζουμε μέσω της παροχής υπηρεσιών διευρύνθηκε, προσφέροντας επιπλέον παράλληλα υπηρεσίες internet.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεές

Δωρεές

Σε ξεχωριστές περιστάσεις, όπως είναι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, η Nova προχωρά σε δωρεές σε επιλεγμένους φορείς και Οργανισμούς, των οποίων ο σκοπός λειτουργίας είναι η κοινωνική πρόνοια. Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουμε την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον Σύλλογο «Ιππόκαμπος Αμε», οι οποίοι φροντίζουν για τη φιλοξενία και ολοκληρωμένη ανάπτυξη παιδιών που έχουν ανάγκη.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Υποστήριξη έκτακτων αναγκών

Υποστήριξη έκτακτων αναγκών

Είμαστε πάντα εκεί για τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, καθημερινά αλλά και σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου ’21, είμαστε σε επαφή με το Πυροσβεστικό Σώμα για τη δωρεά εξοπλισμού, ενώ μετά τη φονική πυρκαγιά του ’18 στο «Μάτι», εργαζόμενοί μας ανέλαβαν δράση συμμετέχοντας σε εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών σχολείου της περιοχής.

Nova